1 Şubat 2012 Çarşamba

Hangi tarifimi sizlerle paylassam diye dusunurken guzel bir aksam yemeginde pilavla servis edilebilecek olan Firinda Patates Pureli Et yemegi aklima geldi. Hazirlamasi kolay ve gercekten cok lezzetli bir yemek. Isterseniz kirmizi et yerine tavuk eti de kullanabilirsiniz. Acaba aksam yemegi icin ben de mi bundan yapsam????

Patates Püreli Et



- Yarım kg dana kuşbaşı
- 4-5 adet orta boy patates
- 2-3 su bardağı süt
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Etleri iyice pişene kadar kavurup fırın kabınıza alın. Ayrı bir tencerede soyulmuş ve doğranmış patatesleri süt ile haşlayınız ve ezerek püre haline getiriniz. Hazırlamış olduğunuz püreyi etlerin üzerine döküp üzerine kaşar peyniri serpiştirin ve 180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder