Tatlılar

Sütlaç


- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı pirinç unu

Öncelikle pirinçleri biraz suda haşlayalım ve pişip suyunu çekince de kaynamış olan şekerli sütümüzü ilave edelim. Bir süre kaynattıktan sonra süt ile pirinç ununu ezip kaynayan sütlaca ekleyin. 5dk daha kaynatıp kaselere koyarak soğumaya bırakın.


Sütlü Irmik Tatlısı



- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker

Çikolata Sos:
- 1 pkt hazır çikolata sos
- 2,5 su bardağı süt

Süt, irmik ve şekeri karıştırarak pişirin ve soğuması için tart kabınıza döküp birkaç saat buzdolabında bekletin. Çikolata sosunuzu da pişirip soğumaya bırakın. Tatlınızı ters çevirerek tart kabınızdan çıkartın ve üzerine çikolata sosunu döküp süsleyin.



Adını Siz Koyun:)

Bu da benim kendim yaptığım tatlılardan bir tanesi. Adını çok düşündüm ama bir türlü karar veremedim. O yüzden de adını sizlere bıraktım :)



- 5 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket margarin
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Islatmak için:
- 2 su bardağı süt

Krema:
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 4-5 su bardağı süt

Üzerine:
- Rendelenmiş çikolata

Öncelikle yumurta, şeker ve margarini çırpın. ardından diğer malzemeleri de ekleyip 2-3 dk daha çırpın ve yağlanmış fırın tepsinize alıp 175 derecede 50-55 dk pişirin. Soğuyunca süt ile ıslatın ve kremasını üzerine dökün. Son olarak rendelenmiş çikolatayla süsleyin.

Kremanın Hazırlanışı: Margarini eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından şekeri ekleyip karıştırın ve sütünü ilave ederek pişirin. En son olarak pürüzsüz olması için blendırdan geçirin.


Alman Pastası



- 6 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz

Kreması:
- 1 kg süt
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı dövülmüş fındık/ceviz/fıstık

Üzerine:
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
- Süt

Unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına yumurta, süt, su, yumuşak margarini koyun ve kenarlarına maya, toz şeker ve tuzu ekleyin. Hafif yumuşak ama ele yapışmayacak şekilde hamur yapın ve hamurunuzu 15 parçaya bölüp (ben 10 parçaya böldüm ve o yüzden de bayağı büyük oldular) elinizde yuvarlayarak fırın tepsinize aralıklı olarak koyun. 175 derecede 5dk ısıtıp kapattığınız fırında 1 saat mayalanması için bekletiniz. Kabardıktan sonra 175 derecede kızarana kadar pişirin.

Kreması için ise krem şanti ve fındık hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Soğuyunca krem şantiyi toz olarak kremaya karıştırın ve mikserle çırpın. Ardından fındığı da kremaya ekleyip karıştırın.

Çikolata sos için ise çikolataları bir kaba koyun ve biraz süt ekleyerek benmari usulü eritin. ( Biraz sıvı kıvamlı olması gerekiyor. Ben sütü göz kararı ekledim malesef ama sanırım en fazla yarım çay bardağı süt yeterli olacaktır. )

Pişen hamurlarınızı ortadan ikiye kesip arasına kaşık ya da krema torbası ile krema koyun ve üzerlerini çikolataya batırın. Isterseniz üzerlerine pudra şekeri serperek te servis yapabilirsiniz.

Herkese afıyet olsun.


Kalpli Pasta



- 5 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket margarin
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un

Keki ıslatmak için:
- 1-2 su bardağı süt

Kreması:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket labne

Arasına:
- 1 adet muz
- Çikolata parçaları veya damla çikolata

Pastayı kaplamak için:
- 1 paket krem şanti

Üzerine:
- 2 paket böğürtlenli sos

Yumurta, toz şeker ve margarini mikserle iyice çırpın. Kalan malzemeleri de ekleyerek tekrar mikserle çırpın ve yağlanmış tepsiye dökerek 170 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dk pişirin. Soğuduktan sonra çıkarıp ortadan ikiye bölün ve süt ile ıslatın. (Kalp şeklinde kek kalıbınız yok ise benim gibi kekinizi kalp şeklinde keserek pastanızı hazırlayabilirsiniz.)
Krema için süt, un ve şekeri pişirin ve soğuyunca labneyi ekleyerek iyice çırpın. Kremanın yarısını arasına dökün ve üzerine çikolata parçalarıyla birlikte dilimlediğiniz muzları koyun. Üzerine keki kapatarak kremanın kalan yarısını da dökün ve pastanın her tarafını krem şanti ile kaplayın.
Son olarak ise böğürtlenli sosu pastanızın üzerine dökerek buzdolabınızda 2-3 bekletin. Afiyet olsun.

Minik Toplar









- 250 gr bitter çikolata
- 200 gr sütlü çikolata
- 250 ml hazır krema
- 400 gr kakaolu kek
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 paket vanilya

Üzerine: Hindistan cevizi

Kremayı ısıtıp çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kaynayınca vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca keki de parçalayarak içine atın ve cevizi de ekleyerek karıştırın. Bir kaç saat dolapta beklettikten sonra karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve hindistan cevizine batırın. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.


Isterseniz hindistan cevizi yerine fındık, ceviz, fıstık, renkli şekerler kullanabilirsiniz.








Küçük Eğlenceler





Bu arada bu güzel süslemeleri için Hediye'ye teşekkür ediyorum.

- 3 yumurta
- 1 su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet elma
- 2 su bardağı un

Krema için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket salep
- Yarım çay kaşığı tarçın


Üzerine:
- 1 paket krem şanti
- 1 paket çikolata sos

Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sıvıyağ ve sütü ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını da ekleyerek çırpın ve son olarak küp doğranmış elmaları karıştırıp dikdörtgen tepsinize dökün ve 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp ocakta pişirin ve soğumaya bırakın.

Keki de soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kalıplarla kesin. Ben bir kısmını geniş ağızlı bir bardakla kesip arasına kremadan koydum ve önce her yerini krem şanti ile daha sonra da çikolata sos ile kaplayarak küçük pastalar yaptım. Bir kısmını da yuvarlak ve büyük çiçek şeklinde kalıplarla keserek üzerine önce krema sürdüm sonra da çikolata sosa batırdım.

Küçük ayıcıkları ve yıldızları yapmak için ise kekleri kalıpla kestikten sonra artan kek parçalarını da elinizle bir kaba ufalayarak içine birkaç kaşık çikolata sos ve 1 su bardağı iri kıyılmış fındık ekleyip yoğurun ve yine kalıplarla kesin.

Süslemek için de renkli şekerler kullanabilirsiniz. Umarım sizin için de eğlenceli olurlar.









Sütlü Etimek Tatlısı


- 2,5 paket tuzsuz etimek
Etimekleri ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Kreması için:
- 5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
Çikolata sos için:
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2,5 su bardağı süt

Ilk olarak 4 bardak süt, un ve şekeri karıştırarak pişirip soğumaya bırakın. 1 bardak süt ile krem şantiyi hazırlayın ve soğuyan kremaya karıştırın. Etimekleri şekerli ılık süte batırarak ıslatın ve tepsiye dizin. Üzerine kremanın yarısını dökerek düzeltin ve üzerine tekrar sütle ıslatılmış etimekleri dizin. Kalan kremayı da üzerine dökerek düzeltin ve son olarak hazırlamış olduğunuz çikolata sosu üzerine dökerek bir gece dolapta bekletiniz.

Damla Cikolatali Tiramisu


- 1 paket kakaoku hazır kek
Keki Islatmak İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı nescafe
Kreması:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket (200gr) labne peyniri

Üzerine :
- Kakao
- 1 su bardağı damla çikolata


Hazır kekimizi iki parçaya ayırarak, iki parçayı da ılık nescafeli süt ile ıslatalım. Kreması için sütü, şekeri ve yumurta sarısını karıştırarak ocağa koyup ılınınca unu ilave edelim. Ilıkken unu eklerseniz kremanızda topaklanma olmayacaktır. Kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakınızve daha sonra labne peynirini ekleyip iyice karıştırınız. Hazırladığınız kremanın yarısını kekin üzerine koyup güzelce yayınız ve üzerine damla çikolatanın yarısını serpiniz. Kekin üst bölümünü de düzgün bir şekilde yerleştirip kalan kremayı ve damla çikolataları üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin ve servis yapmadan önce üzerine kakao eleyin.


Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. seyyanın tatlıları meşurdur zaten, harika görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil