Çorbalar

Domates Corbasi



- 2-3 adet domates
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi tereyagi

Tereyaginda unu kavurup salcayi ekleyin ve 1-2 dk karistirin. Ardindan rendelenmis ya da rondodan cekilmis domateslerinizi ekleyip karistirin. Bir miktar su ekleyerek kaynatin. 5-10 dk kaynadiktan sonra uzerine rendelenmis kasar peyniri ekleyerek servis yapin.


Kremalı Şehriye Çorbası

- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 çay bardağı krema
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 adet limon suyu

Tavuk suyunu kaynatın ve tel şehriyeyi ekleyin. Şehriyeler piştikten sonra kremayı ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın daha sonra da yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanıza ekleyin.

Patates Çorbası



- 2-3 adet patates
- 1 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 paket hazır krema
- Dereotu

Patates, kabak ve havucu doğrayıp üzerlerini geçecek kadar suda haşlayınız. Haşlanan sebzelerinizi blendırdan geçirip kremayı ve tuzunu ilave ediniz. Krema ile de birkaç dakika kaynattıktan sonra ince doğranmış dereotunu ekleyerek servis yapınız.



Düğün Çorbası


- 1 kase haşlanmış dana / tavuk eti
- Yarım su bardağı un
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı su
- Tuz, karabiber

Un, yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpın. Hazırladığınız bu karışımı kaynayan suya yavaş yavaş karıştırarak ilave ediniz. Haşlanmış ve didiklenmiş etleri de ilave ederek 10 dk kaynatınız. Daha sonra ayrı bir kapta erittiğiniz tereyağına toz biberi ilave edip kavurunuz (çok yanmamasına dikkat ediniz). Erimiş tereyağını da çorbanıza ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder