Kurabiyeler

Kesme Kurabiye



- 1 paket margarin
- 1 cay bardagi sut
- 1 yumurta
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardagi ceviz
- Aldigi kadar un

Tum malzemeleri karistirark yumusak ama ele yapismayacak bir hamur yapin ve hamurunuzu 3-4 saat buzlukta bekletin. Buzluktan cikarinca keserek dilimleyin ve 170 derecede 25-30 dakika kadar pisirin. Soguyunca uzerine pudra sekeri serperek servis yapin.


Tahinli Kurabiye

- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
- 1 yumurta sarısı
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz

Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın ve 15dk dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine yarım ceviz içi koyup 180 derecede pişirin.



Yulaflı Kurabiye


- 100 gr margarin
- 1 çay bardagı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
- Yarım su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı yulaf ezmesi

Ilk olarak margarin, toz şeker, vanilya ve yumurtayı bir kaba alın ve 2 dk çırpın. Ardından kakao ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin ve un ile kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Son olarak fındık, tarçın ve yulaf ezmesini de karışıma ekleyin. Iyice çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye aralıklı olarak 1'er yemek kaşığı koyun. Üzerlerini düzeltmeden 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriniz.


*** Fazla pişirmemeye dikkat edin, fazla pişirirseniz sertleşiyorlar.

Kandil Simidi


- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un

Üzerine:
- Susam
- Çörek otu

Tüm malzemeleri sırasıyla koyarak aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapınız. Hamurunuz ele yapışmayacak ve kulak memesi diye tabir edilen yumuşaklıkta olmalıdır. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak küçük simitler yapınız ve bunların yarısını önce yumurta beyazına sonra susama batırınız. Diğer yarısına ise yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

1 yorum:

  1. mübarek kandil gecesi hürmetine yapcam ve komşularıma dağıtcam inş. tarif için teşekkürler seyyan..

    YanıtlaSil