Makarnalar / Pilavlar

Fırında Tavuklu Pilav
- 1 adet bütün tavuk
- 3 su bardağı pirinç
- 4,5 su bardağı tavuk suyu
- 2 adet rendelenmiş domates
- Tereyağı, tuz

Ilk olarak tavukları haşlayın ve pirinçleri 15-20 dk tuzlu suda bekletin. Daha sonra pirinçleri yıkayıp fırın tepsinize dökün. Üzerine haşlanmış olan tavukları parçalayarak koyun ve rendelenmiş domatesi dökün. Ardından tavuk suyunu ekleyin ve isteğinize bağlı olarak parça parça tereyağı koyup tuzunu ilave edin. 190 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmesi için üzerini kapatarak fırında bekletin.


Çin Makarnası (Noodle)


- 1 paket noodle
- 1 orta boy soğan
- 2-3 adet çarliston biber
- 2 adet kırmızı biber
- 8-10 adet orta boy mantar
- 1 adet kabak
- 2 adet havuç
- Yarım tavuk göğsü
- Soya filizi, soya sosu, sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber



Öncelikle bütün sebzeleri ve tavuk etini jülyen seklinde doğrayınız. Daha sonra soğanları piyazlık doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar
soteleyiniz ve ardından sırasıyla biberleri, havucu, tavuk etini, kabaği ve mantarları soya filizini de ekleyip soteleyiniz.Pişmesine yakın 1 yemek kaşığı soya sosu ekleyip pişirmeye devam ediniz. En son olarak tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip ocaktan alınız. Başka bir tarafta noodle'ı makarna gibi 7-8 dk pisirerek süzdükten sonra sebzelerle karıştırınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder