16 Şubat 2012 Perşembe

Tavuklu Bezelye

Belki çok klasik bir yemek olarak gelecektir bir çoğunuza ama benim gerçekten severek yaptığım ve yediğim yemeklerden bir tanesidir bu yemek. Yapımı çok kolay ve çabuk olduğu için de sizlerle paylaşmak istedim. Umarım siz de seversiniz.


- Yarım kg bezelye
- 250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
- 3 adet patates
- 3-4 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik, dereotu

Bezelyeyi haşlayın, tavukları soteleyin ve patatesleri de kızartıp karıştırın ve az yağda hepsini birlikte 1-2 dk daha kavurun. Daha sonra rondoda çekilmiş domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak tuz, baharat ve dereotunu da ekleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Canım elelrine sağlık..
    Nefiss görünüyor..
    Pişiyi inşallah beğenirsin canım..
    Paylaşmanda beni çok mutlu eder.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim, bu hafta sonu dusarida oldugumuz icin yapamadim ama ilk firsatta yapip paylasacagim

    YanıtlaSil