2 Şubat 2012 Perşembe

Bugün yaptığım kek arkadaşımın gelen misafirleri içindi. Her zaman olduğu gibi ne yapacağıma karar vermek işin en zor kısmıydı derken kendim düşünerek birşeyler yaptım ve sonuç gayet güzel oldu ama önemli olan benim beğenmem değil misafirlerin beğenmesiydi. Acaba onlar da beğenirler mi diye düşünürken beklediğim telefon geldi ve kekim herkesten geçer not almıştı. Tabi öyle olunca da bu tarifimi de sizlerle paylaşmadan olmaz değil mi? Işte yaptığım o Fındıklı ve Çikolatalı Sütlü Kek...



Fındıklı ve Çikolatalı Sütlü Kek

- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 50 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çözülebilir kahve
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 2 subardağı un

Üzerine:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket (80-100gr) çikolata

Malzemeleri teker teker ekleyerek mikser ile iyice çırpınız. Yalnız un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave ediniz. Hamurunuzu yağlanmış kalıba alın ve 175 dereceye ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 20 dk bekleyin ve üzerine çatalla küçük delikler açıp ılık sütü kaşık kaşık dökünüz. Ardından çikolatayı benmarı usulü tencerede eritin ve kıvamının bıraz daha yumuşak olması için biraz süt ekleyip kekinizin üzerine dökünüz ve soğuduktan sonra servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder