2 Şubat 2012 Perşembe

Aslında o kadar çok tarif var ki kandil simidi için, insan hangisini yapacağına karar vermekte zorlanıyor ama her zaman olduğu gibi annemin tarifleri en iyisi ve en güzeli benim için. Eğer siz de denerseniz gerçekten hazır alınanlardan çok daha güzel ve lezzetli olduğunu görecek ve eminim bundan sonra hep kendiniz yapacaksınız. Işte benimde genelde her kandil gecesinde yapıp komsularıma dağıttığım ve yarın yine yapacağım kandil simitlerim.



Kandil Simidi

- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un

Üzerine:
- Susam
- Çörek otu

Tüm malzemeleri sırasıyla koyarak aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapınız. Hamurunuz ele yapışmayacak ve kulak memesi diye tabir edilen yumuşaklıkta olmalıdır. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak küçük simitler yapınız ve bunların yarısını önce yumurta beyazına sonra susama batırınız. Diğer yarısına ise yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder