6 Şubat 2012 Pazartesi

Çiçek Ekmek

Aslında bu tarifimi hafta sonu sizlerle paylasmak istemiştim ama olmadı malesef. Bu hafta sonu da sabah kahvaltımız için gidip ekmek almak yerine sıcacık ekmeğimizi evde kendimiz yaptık. Bu sefer de çiçek ekmek denedik ve işte o yaptığımız çiçek ekmeğimiz:



- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 3,5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı maya

Öncelikle ılık su, şeker ve mayayı bir kaba alın ve maya kabarana kadar bekleyin. Maya kabardıktan sonra üzerine diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu 6 parçaya bölerek yuvarlak yapın ve resimde ki şekilde kalıbınıza yerleştirin. Üzerine nemli bir bez örterek 1-2 saat sıcak ortamda mayalanmaya bırakın ve daha sonra 180 derece fırında 30-40 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder