31 Ocak 2012 Salı

Buram Buram Ekmek Kokusu

Herkes uyurken kalkıp kahvaltı için ekmek yapmak geldi aklıma ve ne yapacağımı düşünürken de Cevizli Ekmek olsun dedim kendi kendime. Daha önce defalarca ekmek yapma makinesinde yaptığım ve çok sevdiğim bir lezzet ama bu sefer kendim yapmaya karar verdim. Yapması oldukça kolay fakat mayalanması için biraz zaman gerekiyor ama pişerken yayılan o güzel kokusu ve o güzel tadı gerçekten beklemeye değiyor.

Cevizli Ekmek

 




- 1,5 su bardağı ılık su
- 2,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Yarım su bardağı kepekli un
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz

Öncelikle ılık su, şeker ve mayayı bir kaba alıp mayaynın kabarması için 15-20dk bekleyelim. Maya kabardıktan sonra sıvıyağ, ceviz, kepekli un, un ve tuzu da ilave ederek hamur yapın. Hazırladığınız hamuru dikdörtgen kalıba koyarak sıcak ortamda mayalanması için 1 saat bekletin ve 190 derecede 30-40 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerinin  kurumaması için üzerini örterek ılıyana kadar bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder