Yulaflı Kurabiye
- 100 gr margarin
- 1 çay bardagı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
- Yarım su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
Ilk olarak margarin, toz şeker, vanilya ve yumurtayı bir kaba alın ve 2 dk çırpın. Ardından kakao ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin ve un ile kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Son olarak fındık, tarçın ve yulaf ezmesini de karışıma ekleyin. Iyice çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye aralıklı olarak 1'er yemek kaşığı koyun. Üzerlerini düzeltmeden 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriniz.
*** Fazla pişirmemeye dikkat edin, fazla pişirirseniz sertleşiyorlar.
Kahveli ve Çikolatalı Kek
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı damla çikolata
Üzerine 2 paket (160 gr) sütlü 2 paket (160 gr) bitter çikolata ve dövülmüş fındık
Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpınız. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediniz. Nescafeyi de ekledikten sonra unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek karışıma ileve edip karıştırmaya devam ediniz. Damla çikolataları da ekledikten sonra kaşık ile son kez karıştırınız ve yağlanmış kalıba döküp 160 derece fırında 50-60 dk pişiriniz. Fırından çıkartmadan önce bıçak ya da kürdan yardımıyla piştiğinden emin olunuz.
Çikolataları benmari usulü eritip dilimlenmiş olan soğuk kekinizin üzerine dökünüz ve dövülmüş fındıkları serpiniz. Çikolata sos soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı damla çikolata
Üzerine 2 paket (160 gr) sütlü 2 paket (160 gr) bitter çikolata ve dövülmüş fındık
Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpınız. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediniz. Nescafeyi de ekledikten sonra unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek karışıma ileve edip karıştırmaya devam ediniz. Damla çikolataları da ekledikten sonra kaşık ile son kez karıştırınız ve yağlanmış kalıba döküp 160 derece fırında 50-60 dk pişiriniz. Fırından çıkartmadan önce bıçak ya da kürdan yardımıyla piştiğinden emin olunuz.
Çikolataları benmari usulü eritip dilimlenmiş olan soğuk kekinizin üzerine dökünüz ve dövülmüş fındıkları serpiniz. Çikolata sos soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
- 2 yumurta
- 2/3 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için:
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
Üzerine 1 paket çikolata (80 gr) ve keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
Yumurta ve toz şekeri çırptıktan sonra süt ve sıvıyağı ilave ediniz. Ardından un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve Türk kahvesini eleyerek ilave ediniz ve yağlanmış kalıba dökerek 160 derecede 50 dk pişiriniz.
Krema için yağı eritip unu ilave ediniz ve unun kokusu çıkana kadar kavurunuz. Ardından şekeri de ekleyip 1-2 dk karıştırın. Sonra sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırınız. Kremanızda topaklanma olursa blendır ile çırpınız ve soğuduktan sonra süt ile ıslatılmış kekinizin üzerine dökünüz (Kekin sütü daha iyi çekmesi için kekinizi bıçak yardımıyla deliniz) . En son olarak ise benmari usulu eritilmiş çikolatanızı krema üzerine dökünüz. Isteğinize göre fındık ya da kuru üzümlü çikolata da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder