- 5 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket margarin
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
- 1-2 su bardağı süt
Kreması:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket labne
Arasına:
- 1 adet muz
- Çikolata parçaları veya damla çikolata
Pastayı kaplamak için:
- 1 paket krem şanti
Üzerine:
- 2 paket böğürtlenli sos
Yumurta, toz şeker ve margarini mikserle iyice çırpın. Kalan malzemeleri de ekleyerek tekrar mikserle çırpın ve yağlanmış tepsiye dökerek 170 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dk pişirin. Soğuduktan sonra çıkarıp ortadan ikiye bölün ve süt ile ıslatın. (Kalp şeklinde kek kalıbınız yok ise benim gibi kekinizi kalp şeklinde keserek pastanızı hazırlayabilirsiniz.)
Krema için süt, un ve şekeri pişirin ve soğuyunca labneyi ekleyerek iyice çırpın. Kremanın yarısını arasına dökün ve üzerine çikolata parçalarıyla birlikte dilimlediğiniz muzları koyun. Üzerine keki kapatarak kremanın kalan yarısını da dökün ve pastanın her tarafını krem şanti ile kaplayın.
Son olarak ise böğürtlenli sosu pastanızın üzerine dökerek buzdolabınızda 2-3 bekletin. Afiyet olsun.
Harika bir pasta olmuş..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Takibindeyim..
Sevgiler.
Afiyet olsun, tesekkurler
YanıtlaSil