Ekmekler

Bazlama

- 1 kg un
- Yaklaşık 3-3,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz

Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yapınız ve elma kadar parçalar koparıp merdane yardımı ile çok inceltmeden açınız. Mayalanması için bir örtü üzerine serip 1-2 saat bekletiniz ve daha sonra tavada kısık ateşte pişiriniz.



Kepekli Ekmek

- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı kepekli un
- 2 yemek kaşığı kuru maya

Öncelikle ılık su, şeker ve mayayı bir kaba alıp mayanın kabarması için 15-20dk bekleyelim. Maya kabardıktan sonra sıvıyağ, un ve tuzu da ilave ederek hamur yapın. Hazırladığınız hamuru dikdörtgen kalıba koyarak sıcak ortamda mayalanması için 1-2 saat bekletin ve 180 derecede 40-45 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerinin kurumaması için üzerini örterek ılıyana kadar bekleyin.

Çiçek Ekmek






- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 3,5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı maya


Öncelikle ılık su, şeker ve mayayı bir kaba alın ve maya kabarana kadar bekleyin. Maya kabardıktan sonra üzerine diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu 6 parçaya bölerek yuvarlak yapın ve resimde ki şekilde kalıbınıza yerleştirin. Üzerine nemli bir bez örterek 1-2 saat sıcak ortamda mayalanmaya bırakın ve daha sonra 180 derece fırında 30-40 dk pişirin.



Cevizli Ekmek






- 1,5 su bardağı ılık su
- 2,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Yarım su bardağı kepekli un
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz

Öncelikle ılık su, şeker ve mayayı bir kaba alıp mayaynın kabarması için 15-20dk bekleyelim. Maya kabardıktan sonra sıvıyağ, ceviz, kepekli un, un ve tuzu da ilave ederek hamur yapın. Hazırladığınız hamuru dikdörtgen kalıba koyarak sıcak ortamda mayalanması için 1 saat bekletin ve 190 derecede 30-40 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerinin kurumaması için üzerini örterek ılıyana kadar bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder