Ana Yemekler

Fırında Soslu Tavuk ve Fırında Patates


- 2 adet tavuk göğüs eti
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Tavuk etlerini ince dilimler halinde kesin. Soğanı rendeleyerek suyunu sıkın ve soğan suyu, salça, yoğurt, sarımsak ve baharatları karıştırarak sosu hazırlayıp tavuk etlerini sosla karıştırın ve 2-3 saat bekletip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Fırında Patates için:

- 3-4 adet patates
- Zeytinyağı
- Tuz, pulbiber, kekik

Patatesleri elma dilimleri şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile baharatlarını da ekleyip karıştırın. 2-3 saat bekletip 200 derece fırında pişirin (çok kızarıp yanmaması için ilk olarak patateslerin üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve piştikten sonra kağıdı alıp kızarması için 5-10 dk daha fırında bırakın).

Patates Dolması
- 4-5 adet patates
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Kıyma
- Tuz, karabiber, pulbiber, nane, maydanoz

Yağda soğanları kavurup pembeleşene kadar kavurun ve salçayı katın. 1-2 dk karıştırıp pirinçleri de ekleyin ve çok az su ilave ederek suyunu çekene kadar pişirip ılıyınca kıymayı ekleyin. Kıyma miktarını size bıraktım ki sevip sevmemenize bağlı olarak istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz. Baharatlarını ve maydanozlarını da ilave ederek içlerini oyduğunuz patateslere doldurunuz.

Tavuklu Bezelye

- Yarım kg bezelye
- 250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
- 3 adet patates
- 3-4 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik, dereotu

Bezelyeyi haşlayın, tavukları soteleyin ve patatesleri de kızartıp karıştırın ve az yağda hepsini birlikte 1-2 dk daha kavurun. Daha sonra rondoda çekilmiş domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak tuz, baharat ve dereotunu da ekleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.




Patates Püreli Et

- Yarım kg dana kuşbaşı
- 4-5 adet orta boy patates
- 2-3 su bardağı süt
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Etleri iyice pişene kadar kavurup fırın kabınıza alın. Ayrı bir tencerede soyulmuş ve doğranmış patatesleri süt ile haşlayınız ve ezerek püre haline getiriniz. Hazırlamış olduğunuz püreyi etlerin üzerine döküp üzerine kaşar peyniri serpiştirin ve 180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder