Fırında
Mantar
Sizin de bildiğiniz gibi çok kolay ama çok ta güzel
bir tat.
Mantarlarınızın saplarını çıkarıp içlerine kaşar
peyniri doldurun ve 180 derece fırında kaşar peyniri kızarana kadar
pişirin.
Kumpir
- Tereyağı
- Kaşar peyniri
iç malzeme için
- Bezelye, Mısır, Sosis, Kısır, Zeytin Ezmesi, Yoğurtlu Havuc, Doğranmış Yeşil Zeytin, Doğranmış Siyah Zeytin, Kornişon Turşu
Üzeri için
- Ketçap, Mayonez
Patatesi mikrodalga fırınınızın en yüksek ayarında 20-30 dk pişiriniz ve sıcakken keserek içine tereyağı ve kaşar peyniri koyarak karıştırınız. Iç malzemeleriyle doldurarak sıcak olarak servis yapınız.
* Dilerseniz iç malzeme çeşitlerini zevkinize göre arttırabilirsiniz.
Tavuk Salatası
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 1 kase bezelye
- 1 kutu mısır
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3-4 adet havuç
- Dereotu
- Tuz, karabiber, limon
Haşlanmış olan tavukları didikleyin. Mısır ve bezelyeyi haşlayın. Fırında ya da ocakta közlemiş olduğunuz biberleri küçük şeritler halinde doğrayın. Havuçları da rendeleyip hafif soteledikten sonra dereotunu ve tuz, karabiber ve limonu da katarak servis yapın. Afiyet Olsun.
Kısır
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet limon
- Sıvı yağ
- Maydanoz
- Tuz, pulbiber, kimyon, nar ekşisi
Bulguru kapalı bir kapta üzerini su geçecek kadar kaynar su ile ıslatıp hemen suyunu süzün ve kapağını iyice kapatarak dinlenmeye bırakınız. Soğanları zar şeklinde doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırınız. Ardından bulguru ekleyip kısık ateşte 2-3 dk karıştırıp tuz, pulbiber ve kimyonu ekleyiniz. Soğuduktan sonra limon, nar ekşisi ve maydonozu ekleyip isteğe göre salatalık ve domates ile süsleyerek servis yapınız.
Yoğurtlu Havuç
- Yarım kg havuç
- 1 kase yoğurt
- Sıvı yağ, sarımsak, tuz
Soyulmuş havuçları rendeleyerek az sıvı yağda yumuşayana kadar kavurunuz. Soğuduktan sonra tuz ekleyerek sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak servis yapınız.
- 1 kase yoğurt
- Sıvı yağ, sarımsak, tuz
Soyulmuş havuçları rendeleyerek az sıvı yağda yumuşayana kadar kavurunuz. Soğuduktan sonra tuz ekleyerek sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder