Sulu Kek
-
3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri mikserle çırptıktan sonra sıvı yağ ve suyu ekleyerek tekrar çırpınız. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave ediniz. Yağlanmış kalıba dökerek 170-180 derece fırında 35-40 dk pişiriniz.
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri mikserle çırptıktan sonra sıvı yağ ve suyu ekleyerek tekrar çırpınız. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave ediniz. Yağlanmış kalıba dökerek 170-180 derece fırında 35-40 dk pişiriniz.
Kahveli ve
Çikolatalı Kek
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı damla çikolata
Üzerine 2 paket (160 gr) sütlü 2 paket (160 gr) bitter çikolata ve dövülmüş fındık
Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpınız. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediniz. Nescafeyi de ekledikten sonra unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek karışıma ileve edip karıştırmaya devam ediniz. Damla çikolataları da ekledikten sonra kaşık ile son kez karıştırınız ve yağlanmış kalıba döküp 160 derece fırında 50-60 dk pişiriniz. Fırından çıkartmadan önce bıçak ya da kürdan yardımıyla piştiğinden emin olunuz.
Çikolataları benmari usulü eritip dilimlenmiş olan soğuk kekinizin üzerine dökünüz ve dövülmüş fındıkları serpiniz. Çikolata sos soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı damla çikolata
Üzerine 2 paket (160 gr) sütlü 2 paket (160 gr) bitter çikolata ve dövülmüş fındık
Yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpınız. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediniz. Nescafeyi de ekledikten sonra unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek karışıma ileve edip karıştırmaya devam ediniz. Damla çikolataları da ekledikten sonra kaşık ile son kez karıştırınız ve yağlanmış kalıba döküp 160 derece fırında 50-60 dk pişiriniz. Fırından çıkartmadan önce bıçak ya da kürdan yardımıyla piştiğinden emin olunuz.
Çikolataları benmari usulü eritip dilimlenmiş olan soğuk kekinizin üzerine dökünüz ve dövülmüş fındıkları serpiniz. Çikolata sos soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
- 2 yumurta
- 2/3 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için:
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
Üzerine 1 paket çikolata (80 gr) ve keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
Yumurta ve toz şekeri çırptıktan sonra süt ve sıvıyağı ilave ediniz. Ardından un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve Türk kahvesini eleyerek ilave ediniz ve yağlanmış kalıba dökerek 160 derecede 50 dk pişiriniz.
Krema için yağı eritip unu ilave ediniz ve unun kokusu çıkana kadar kavurunuz. Ardından şekeri de ekleyip 1-2 dk karıştırın. Sonra sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırınız. Kremanızda topaklanma olursa blendır ile çırpınız ve soğuduktan sonra süt ile ıslatılmış kekinizin üzerine dökünüz (Kekin sütü daha iyi çekmesi için kekinizi bıçak yardımıyla deliniz) . En son olarak ise benmari usulu eritilmiş çikolatanızı krema üzerine dökünüz. Isteğinize göre fındık ya da kuru üzümlü çikolata da kullanabilirsiniz.
- 2/3 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için:
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
Üzerine 1 paket çikolata (80 gr) ve keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
Yumurta ve toz şekeri çırptıktan sonra süt ve sıvıyağı ilave ediniz. Ardından un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve Türk kahvesini eleyerek ilave ediniz ve yağlanmış kalıba dökerek 160 derecede 50 dk pişiriniz.
Krema için yağı eritip unu ilave ediniz ve unun kokusu çıkana kadar kavurunuz. Ardından şekeri de ekleyip 1-2 dk karıştırın. Sonra sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırınız. Kremanızda topaklanma olursa blendır ile çırpınız ve soğuduktan sonra süt ile ıslatılmış kekinizin üzerine dökünüz (Kekin sütü daha iyi çekmesi için kekinizi bıçak yardımıyla deliniz) . En son olarak ise benmari usulu eritilmiş çikolatanızı krema üzerine dökünüz. Isteğinize göre fındık ya da kuru üzümlü çikolata da kullanabilirsiniz.
Fındıklı ve Çikolatalı Sütlü Kek
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 50 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çözülebilir kahve
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 2 subardağı un
Üzerine:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket (80-100gr) çikolata
Malzemeleri teker teker ekleyerek mikser ile iyice çırpınız. Yalnız un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave ediniz. Hamurunuzu yağlanmış kalıba alın ve 175 dereceye ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 20 dk bekleyin ve üzerine çatalla küçük delikler açıp ılık sütü kaşık kaşık dökünüz. Ardından çikolatayı benmarı usulü tencerede eritin ve kıvamının bıraz daha yumuşak olması için biraz süt ekleyip kekinizin üzerine dökünüz ve soğuduktan sonra servis yapınız.
hımmmm........
YanıtlaSilbizzatii bu resimdeki keki afiyetle yemiş biri olarak şiddetle tavsiye ederim, yapımı basit, o denli lezzetli...
afiyet olsun arkadaşım
Sil