Kandil Simidi
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- Susam
- Çörek otu
Tüm malzemeleri sırasıyla koyarak aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapınız. Hamurunuz ele yapışmayacak ve kulak memesi diye tabir edilen yumuşaklıkta olmalıdır. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak küçük simitler yapınız ve bunların yarısını önce yumurta beyazına sonra susama batırınız. Diğer yarısına ise yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder