7 Mart 2012 Çarşamba

Pizza yapiyoruzzzzz

Evde canımız sıkılıyor, babamız gelene kadar birşeyler yapmak lazım ama ne???? Saltuk Bora'ya sorunca "hadi araba sürelim anne" diyor ama ben artık araba sürmek istemiyorum :( Tabi bunu ona söyleyemiyorum malesef. 'Başka birşey yapsak' diye sorunca da " o zaman sen pizza yap ben de sana sucuklarını doğrayayım" dedi çocuğum. Anladı galiba artık araba sürmek istemediğimi :) Pizza yapmak fikri güzeldi ama sucukları ondan kurtarmak bayağı zordu :) Neyse ama zor olsa da zevkliydi pizza yapmak. Zaten evde de sevilen birşey olduğu için hemen de bitti. Aslında ilk yaptığım zaman amacım Saltuk Bora'nın dışarıda pizza yemesini engellemekti ve amacıma biraz da olsa ulaştım. Gerçekten çok güzel oluyor, size de tavsiye ederim.



Minik eller iş başında :)
(Tabi bu fotoğrafı çekene kadar Saltuk Bora'yı ikna etmek çok zor oldu. "Sadece bir tane çekeceksin anne tamam mı? Bir de sadece ellerimi çekeceksin anladın mı?" diye şartlarını da belirtti beyefendi.)

- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı maya
- 1/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1/4 çay bardağı süt
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 3 su bardağı un

Üzerine:
- 1 yemek kaşığı salça (hafif sulandırılacak)
- Sucuk, sosis, salam, mantar, mısır, yeşil zeytin, siyah zeytin, kaşar peyniri (Zevkinize bağlı olarak istediğiniz miktarda ekleyebileceğiniz için miktar belirtmedim.)

Öncelikle su, maya ve şekeri hamur kabınıza alın ve maya kabarana kadar 10-15 dk bekleyin. Daha sonra sırasıyla sıvıyağ, süt, un ve tuzu katarak hamurunuzu yoğurun. Hamur hafif ele yapışacak kıvamda olacak. Hamurunuzu sıcak ortamda mayalanması için 1-2 saat bekletin. Mayalandıktan sonra yuvarlak tepsinize hamurunuzu koyarak elinizle hamuru tepsiye yayın ve ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20dk pişirip üzerine salçayı sürün ve sırasıyla malzemelerini de koyarak yaklaşık 20 dakika daha pişirip üzerine kaşar peynirini serpin ve kızarınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder