9 Mart 2012 Cuma

Kremalı Şehriye Çorbası ve Fırında Mantar

Daha önceden hazırlayıp derin dondurucuya koyduğum tavuk sularından pilav mı yapsam yoksa çorba mı diye düşünürken hadi bu sefer çorba olsun dedim ve kremalı şehriye çorbası yaptım. Tabi tavuk suyu olunca ayrı bir lezzet katıyor bence yemeklere ve severek yeniliyor bizim evde. Umarım sizde de öyle olur. Ve işte bizim akşam yemeğimizden iki lezzet:

Kremalı Şehriye Çorbası

- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 çay bardağı krema
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 adet limon suyu

Tavuk suyunu kaynatın ve tel şehriyeyi ekleyin. Şehriyeler piştikten sonra kremayı ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın daha sonra da yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanıza ekleyin.


 Fırında Mantar

Sizin de bildiğiniz gibi çok kolay ama çok ta güzel bir tat.

Mantarlarınızın saplarını çıkarıp içlerine kaşar peyniri doldurun ve 180 derece fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder