18 Mayıs 2012 Cuma

Bazlama

Baktım da yazmayalı yine bayağı zaman olmuş malesef. Anlaşılan ben bu yoğunlukta düzenli olarak yazamayacağım bu yazıları ve düzenli olarak paylaşamayacağım yaptıklarımı. Ama arada bir de olsa yazacağım, ısrarla, inatla yazacağım :) Hatta 2-3 tarif bir arada yazıp belki yine birkaç gün kaybolacağım. Şimdi de bazlama tarifimi yazayım da hemen peşinden de diğerlerini yetiştireyim. En kısa zamanda tekrar gelicem inş.

Bazlama

- 1 kg un
- Yaklaşık 3-3,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz

Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yapınız ve elma kadar parçalar koparıp merdane yardımı ile çok inceltmeden açınız. Mayalanması için bir örtü üzerine serip 1-2 saat bekletiniz ve daha sonra tavada kısık ateşte pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder