Bugün tariflerimi paylaşmakta ısrarlıyım ben. Kayra Batu uyuyor ama Saltuk Bora yanımda ve tariflerime yeni isimler bulmakla meşgul:) Ve bulduğu isimleri de defterine yazıyor (fırsat bulursam yazısının fotoğrafını çekip göstereceğim sizlere. Şimdi fotoğrafını çekelim buraya koyalım desem izin vermez. çivi yazısı mı desem ne desem yazısı için bilmiyorum.) . Sütlaç için yıldızlı yoğurt tatlısı, sütlü irmik tatlısı için kelebek tatlısı ve haşhaşlı çörek için de haşhaş dolması diyor:) Acaba diğer tarifler için ne isimler bulacak çok merak ediyorum. Neyse Saltuk Bora sorun çıkarmadan ben size hemen sütlaç tarifimi yazayım.
Sütlaç
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
Öncelikle pirinçleri biraz suda haşlayalım ve pişip suyunu çekince de kaynamış olan şekerli sütümüzü ilave edelim. Bir süre kaynattıktan sonra süt ile pirinç ununu ezip kaynayan sütlaca ekleyin. 5dk daha kaynatıp kaselere koyarak soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder