2 Mart 2012 Cuma

Gül Böreği

Az önce bloguma baktım ve neredeyse 1 haftadır hiçbirşey paylaşmadığımı gördüm. Neyse aradaki farkı kapatabilmek için hemen başlayalım o zaman. Gül Böreği'nin nasıl yapıldığını herkes bilir ama bu börekte farklı olan yumuşak olması bence. Genelde yufka börekleri kuru olabiliyor ama bu tarifte olduğu gibi bol soslu yaparsanız eğer gerçekten yumuşacık oluyor. Ben patatesli yaptım ama siz isterseniz peynirli ya da kıymalı da yapabilirsiniz.



- 3 adet yufka
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt


iç malzemesi:
- 4-5 adet patates
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- tuz, karabiber, pulbiber


üzerine: susam, çörek otu


ilk olarak patatesleri haşlayıp çatal yardımıyla ezin ve az yağda soğanları kavurup salçayı ekleyin. 1-2 dk karıştırıp patatesleri ekleyin ve baharatlarını katın. Ilıyınca da doğranmış maydanozlarını ilave edin.
Ayrı bir kapta, yumurta sıvıyağ ve süt ile böreğinizin sosunu hazırlayın.
Yufkalarınızı 4'e bölün ve kenarlarına patatesleri koyarak sarıp hazırladığınız sosa batırın ve tepsiye koyun. Üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder