11 Haziran 2012 Pazartesi

Domates Corbasi

Cok uzun araliklarla yaziyorum ama arada bir de olsa sizlerle bunlari paylasmaktan cok mutlu oluyorum. Az once maillerimi kontrol ettim ve bu kadar cok mail olacagini gercekten hic tahmin etmemistim. O guzel maillerden sonra tabi yine sizlerle birkac sey paylasmak istedim. Aslinda sizin de gordugunuz gibi yazilarimin yarim kalmamasi icin oyle uzun uzun seyler yazmadan hemen tariflerimi paylasiyorum. Umarim bunlari da begenirsiniz.

Domates Corbasi


- 2-3 adet domates
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi tereyagi

Tereyaginda unu kavurup salcayi ekleyin ve 1-2 dk karistirin. Ardindan rendelenmis ya da rondodan cekilmis domateslerinizi ekleyip karistirin. Bir miktar su ekleyerek kaynatin. 5-10 dk kaynadiktan sonra uzerine rendelenmis kasar peyniri ekleyerek servis yapin.

Tepsi Boregi

- 4 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1-2 su bardagi sut
- 1/2 su bardagi siviyag
- 1 kase peynir
- Maydanoz

Yumurta, sut ve siviyagi karistirin ve yufkalarin arasina bu sostan dokerek 2 yufkayi koyun uzerine peynir, maydanoz karisimini koyun. Kalan 2 yufkayi da arasina sos dokerek koyun ve kalan sosunuzu da uzerine dokun. Susamlarinizi da serperek 180 derece firinda kizarana kadar pisirin.
(Sosunu cekmesi icin 1-2 saat bekletirseniz cok daha guzel olacaktir.)

Kesme Kurabiye



- 1 paket margarin
- 1 cay bardagi sut
- 1 yumurta
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardagi ceviz
- Aldigi kadar un

Tum malzemeleri karistirark yumusak ama ele yapismayacak bir hamur yapin ve hamurunuzu 3-4 saat buzlukta bekletin. Buzluktan cikarinca keserek dilimleyin ve 170 derecede 25-30 dakika kadar pisirin. Soguyunca uzerine pudra sekeri serperek servis yapin.