31 Ocak 2012 Salı

Buram Buram Ekmek Kokusu

Herkes uyurken kalkıp kahvaltı için ekmek yapmak geldi aklıma ve ne yapacağımı düşünürken de Cevizli Ekmek olsun dedim kendi kendime. Daha önce defalarca ekmek yapma makinesinde yaptığım ve çok sevdiğim bir lezzet ama bu sefer kendim yapmaya karar verdim. Yapması oldukça kolay fakat mayalanması için biraz zaman gerekiyor ama pişerken yayılan o güzel kokusu ve o güzel tadı gerçekten beklemeye değiyor.

Cevizli Ekmek

 




- 1,5 su bardağı ılık su
- 2,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Yarım su bardağı kepekli un
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz

Öncelikle ılık su, şeker ve mayayı bir kaba alıp mayaynın kabarması için 15-20dk bekleyelim. Maya kabardıktan sonra sıvıyağ, ceviz, kepekli un, un ve tuzu da ilave ederek hamur yapın. Hazırladığınız hamuru dikdörtgen kalıba koyarak sıcak ortamda mayalanması için 1 saat bekletin ve 190 derecede 30-40 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerinin  kurumaması için üzerini örterek ılıyana kadar bekleyin.

Oglumla Sicak Cikolata Keyfi :)))


Aslında soğuğu sevmem ama kar yağınca kış sevimli bir hale geliyor. Bu karlı ve soğuk kış gününde evde oturup dışarıyı izlemek çok keyifli. Bir de bu keyfimize birer fincan sıcak çikolatayı dahil etmek gercekten iyi bir fikirdi. Tabi bu bir fincan sıcak çikolata eşliğinde oğlumla sohbet etmek ise paha biçilemezdi.

Bir de küçük bir tavsiye olarak eğer hazır paket sicak çikolata kullanıyorsanız kaynamış sütü sıcak çikolataya eklemek yerine süt ile birlikte karıştırarak pişirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.

30 Ocak 2012 Pazartesi

Merhabalar,

bu benim ilk yazim olacak ve ben gercekten ne yazacagimi bilmiyorum. Aslinda cok suslu cumlelerim de yoktur benim ama yazabildigim kadar sizlerle tariflerimi ve mutfagimdan karelerimi paylasacagim. Tabi ufaklik izin verdigi surece :))) Ama simdi oldugu gibi tekrar geri donup  hatta kahvemi de alip kaldigim yerden devam edecegim yazmaya. Aslinda bu kahvenin yaninda tatli da birseyler olsa ne guzel olurdu ama bu saatte yememek lazim malesef :(( Hazir tatli demisken sizlerle cok sevdigim bir tatli tarifini paylasarak baslamak istiyorum.

Sevdiklerinize cay ya da kahve ile ikram edebileceginiz nefis bir tatli oldugunu dusunuyorum. Umarim siz de begenirsiniz.

Damla Cikolatali Tiramisu
- 1 paket kakaoku hazır kek
Keki Islatmak İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı nescafe
Kreması:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket (200gr) labne peyniri

Üzerine :
- Kakao
- 1 su bardağı damla çikolata


Hazır kekimizi iki parçaya ayırarak, iki parçayı da ılık nescafeli süt ile ıslatalım. Kreması için sütü, şekeri ve yumurta sarısını karıştırarak ocağa koyup ılınınca unu ilave edelim. Ilıkken unu eklerseniz kremanızda topaklanma olmayacaktır. Kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakınızve daha sonra labne peynirini ekleyip iyice karıştırınız. Hazırladığınız kremanın yarısını kekin üzerine koyup güzelce yayınız ve üzerine damla çikolatanın yarısını serpiniz. Kekin üst bölümünü de düzgün bir şekilde yerleştirip kalan kremayı ve damla çikolataları üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin ve servis yapmadan önce üzerine kakao eleyin.


Afiyet olsun.